Van Gogh Package Deal

van gogh package deal

20% korting op een lunch bij Brasserie van Baerle
(een paar minuten wandelen van het Van Gogh Museum)
+
20% korting op een overnachting in het  5-sterren Conservatorium Hotel
(tegenover het Van Gogh Museum)
+
20% korting op een geschilderde replica in olieverf op doek van Van Gogh Studio
+
Gratis toegang  tot het Van Gogh Museum

De Van Gogh package deal is verkrijgbaar tot 31 december 2017, bij beschikbaarheid.
Voor meer informatie en reserveringen: +31(0)626526163 of info@vangoghstudio.com

Lees verder

Proeverij op zaterdag 19 november

proeverij amsterdam

Het feestelijke seizoen is in aantocht en hoe die periode beter te beginnen dan met een heerlijke Champagne proeverij met hapjes? Zaterdag 19 november vindt bij Brasserie van Baerle een bite & sip proeverij plaats, waar u onder andere de knisperend frisse huis-Champagne van de Brasserie kunt proeven: Gosset-Brabant. Deze heerlijke Champagne wordt geïmporteerd door Clara’s Champagnes. Importeur Clara Nijs wint prijs op prijs met haar Grote Champagnes van Kleine Huizen. Die produceren namelijk vaak prachtige Champagnes, die bepaald niet onderdoen voor de grote, bekende merken.

Wijnhandel Zuid uit de Maasstraat zal ook bijzondere wijnen schenken.

Lees verder

Brasserie van Baerle & de Amusetour

amusetour Amsterdam-Zuid

Afgelopen zondag 9 oktober 2016 kwamen lekkerbekken, smulpapen en fijnproevers uit het hele land watertandend in Amsterdam bij elkaar. Chef-koks en sommeliers van zeven verschillende restaurants maakten er een speciale dag van. Het was de vijfde editie van de Amusetour, de jaarlijkse verrukkelijke culinaire wandeling door Amsterdam-Zuid. Brasserie van Baerle is natuurlijk altijd van de partij met een smakelijke amuse in combinatie met een mooie wijn.

Lees verder

Ode aan de Coravin

coravin

Zoals u wellicht weet staat Brasserie van Baerle bekend om zijn rijke wijnkaart. Aan vinologen en Bacchusfanaten geen gebrek aan onze tafels. Maar voor wie net wat minder van wijn weet, maar wel reuze nieuwsgierig is, is het kopen van een hele fles soms een te groot risico. Brasserie van Baerle heeft goed nieuws! Dankzij de ‘Coravin’ kunnen wij u minder bekende maar fantastische wijnen toch aanbieden: gewoon per glas.

Lees verder

Genomineerd voor ‘Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland’!

Fijnste Franse restaurant

Stem op Brasserie van Baerle!

 Kent u het magazine ‘Leven in Frankrijk’? Zoals de naam al verklapt staat het tijdschrift boordevol Franse thema’s. Pittoreske dorpjes, landschapspanorama’s, interviews met markante Françaises en achtergrondverhalen over beroemde Franse zangers. Het blad toont ook het huizenaanbod in Frankrijk voor wie zijn droom toch echt waar wil maken. Maar ‘Leven in Frankrijk’ deelt ook stukjes Frankrijk in Nederland, zoals restaurants en brasseries waar u zich eventjes kunt laten onderdompelen in Franse sferen. Jaarlijks rijkt het magazine de publieksprijs ‘Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland’ uit. Guess what! Brasserie van Baerle is genomineerd!

Lees verder

Uitmarkt en uit eten

v

Van 26 t/m 28 augustus vindt dé landelijke opening van het culturele seizoen weer plaats: ‘de Uitmarkt’. Wij hebben er weer zin in en u? Er is ook dit jaar weer van alles te beleven op het Museumplein in Amsterdam. En pssst… laat nu net precies Brasserie van Baerle daar om de hoek zitten.

Uitmarkt 2016

Wat er dit jaar precies op het programma staat is vooralsnog een verrassing. Het belooft wel net zoals de voorgaande jaren weer groot feest te worden op het Museumplein en tijdens het Leidseplein Feest. Jaarlijks komen er zo’n 500.000 mensen af op de Uitmarkt. Dat maakt het dan ook het grootste culturele evenement van Nederland. Vorig jaar (en waarschijnlijk zal dat dit jaar niet anders zijn) stonden er 30 podia waar meer dan 350 optredens plaatsvonden. Voor jong en oud, van klassiek, hiphop en dans tot theater, opera en moderne jazz. Nog een publiekstrekker is de bijbehorende boekenmarkt waar boekminnend Nederland watertandend samenkomt om te snuffelen tussen oude en nieuwe kaften. En voor de kinderen is er de speciale Uitmarkt Junior, waar ze naar hartenlust kunnen spelen en ravotten. Natuurlijk wordt ook dit jaar de Uitmarkt weer afgesloten met de welbekende Musical Sing-A-Long.
<!–more>

Even pauze bij Van Baerle

500.000 mensen, dat zijn er nogal wat. De Uitmarkt is ieder jaar weer grandioos, maar een pauzemomentje kan ook geen kwaad nietwaar? Zodat u na die pauze weer met volle teugen kunt genieten van alle culturele uitspattingen op het Museumplein. Brasserie van Baerle zit op loopafstand van het Museumplein en kan u dat rustmomentje bieden. In onze groene binnentuin bijvoorbeeld, of anders gewoon binnen in onze sfeervolle vertrekken. Even achterover leunen en napraten over alles wat u tot nu toe heeft gezien, gehoord en geroken. De Uitmarkt is een festival voor alle zintuigen. Daar past een fijne maaltijd natuurlijk ook goed bij. Kom brunchen, lunchen of dineren. Kies voor een lichte maaltijd of juist voor iets stevigers, met een goed glas wijn dat perfect bij uw gekozen gerecht past. Wij adviseren u graag en zijn pas tevreden als u met een voldaan gevoel weer terugkeert naar het Museumplein of gewoon naar huis. Ook wij maken er graag een klein feestje van. We wensen u fijne dagen!

Brasserie van Baerle in Mara Grimms nieuwe kookboek ‘Ontbijt’

ontbijt restaurant Amsterdam

Culinair journalist Mara Grimm duikt in de geschiedenis van het ontbijt. Naast informatie over het ontstaan van ontbijtrecepten en –tradities, deelt ze verschillende ideeën voor op de ontbijttafel met haar lezers. En weet u wat nu leuk is? Het boek werd bij de presentatie aangeboden aan Floor van Ede, eigenaresse van Brasserie van Baerle. Want onze brasserie was in de jaren tachtig dé pionier op het gebied van ontbijt en brunch.
Lees verder

De Rieslingweken

Rieslingweken

Waarom Riesling? 5 redenen

Jaarlijks vinden de Rieslingweken plaats. Dit jaar deed Brasserie van Baerle van 27 mei tot 12 juni mee aan de Rieslingweken. We zetten onze beste flessen Riesling tijdens deze weken extra in het zonnetje. En serveerden er bijpassende gerechten bij. De Rieslingweken zijn inmiddels voorbij, maar gelukkig hebben wij nog altijd flessen Riesling staan. We zijn er namelijk zeer over te spreken. Waarom? Dat leggen we u uit:
Lees verder