Grootspraak


Grootspraak is een restaurantgids die wordt uitgegeven door Perswijn, het magazine voor de wijnliefhebber en de wijnprofessional. Grootspraak benadert de horeca met een speciaal oog voor de wijnkaart en hoe deze is samengesteld. Hoe beter de kaart, hoe hoger het cijfer. Het laagste cijfer is een 1 en het hoogste cijfer een 5.

De Brasserie scoort 5 punten, met als kwalificatie: 'De absolute top. Deze kaart heeft een eigen identiteit. Dit is alleen al de reden om naar dit restaurant te gaan'.

2020

Floor van Ede gaat altijd door met verbeteren en vernieuwen. Ze scherpte haar toch al fantastische wijnkaart nog verder aan. Zo zijn wijnen in groepen ingedeeld op smaak, met een zo duidelijk mogelijke smaakomschrijving. Zeer verrassende en betaalbare wijnen, naast mooie klassiekers. Het totaal aantal flessen is groter dan voorheen. Ruim dertig wijnen per glas, voor een vijfde van de flesprijs. Bij het tweewekelijks wisselende Bib Gourmand menu passende wijnen van buiten de kaart. Floor van Ede is stijlvast met haar klassieke brasseriekeuken. En de gasten waarderen dat. Heerlijk wijnadres. Tsja, meer dan vijf trosjes kunnen wij niet geven. Maar de dynamiek is bewonderenswaardig.